26 Ocak 2012 Perşembe

ACABA GERÇEKTEN KİLO VERMEK İSTİYOR MUSUNUZ ?


Uzun süredir kilo problemine sahipseniz ve mazeretleri geçip bir türlü zayıflama programına başlayamıyorsanız,
 
Ya da zayıflama programına başlayor ancak en ufak bir engele takıldığınızda hemen demorilize olup  vazgeçiyorsanız bilinçaltınız GERÇEKTEN KİLO VERMEK İSTEMİYOR olabilir.
Hiç düşündünüz mü neden kilo verip, forma girmek istiyorsunuz? Bunu başarmak için  GÜÇLÜ sizi MOTİVE eden bir sebebiniz var mı? Mutlaka kilo vermek size pek çok avantaj getirecektir ancak sizi kamçılayan ya da düşündüğünüzde deli gibi heyecanlandıran bir sebebiniz var mı?
 
Bazılarınız '' Saçma, ben gerçekten de kilo vermek istiyorum, güçlü beni motive eden sebeplerim de var ama olmuyor'' diyebilir. Haklısınız, siz kilo vermek isteyebilirsiniz ama bilinçaltınız vermek istemiyor olabilir. Bu yüzden başlasanız bile hep yoldan geri dönersiniz.
 
Şimdi'' ben gerçekten kilo vermek istiyorum'' diyenlerin kendilerini doğrulamaları için küçük bir test yapalım. ( lütfen bu egzersizi iş yerinde yapmayın :)
Ayağa kalkın, tek ayağınızın üzernde durun ve '' benim adım .....'' diyerek bağırın. Bunu yaparken, sesinizin tonuna, duruştaki dengenize, sesinizin boğazınızdan mı, göğsünüzden mi geldiğine dikkat edin.
 
Şimdi tekrar tek ayağınızın üstünde durun ve '' ben gerçekten de zayıflamak istiyorum '' diye bağırın. Denge durumunuzu, sesinizin tonunu, bozınızdan mı, göğsünüzden mi geldiğini tanımlayın. İsminizi bağırırken ki ddurumunuzla kıyaslayın. Aynı bedensel dengede ve titreşimde miydiniz farklı mı?
Net anlayamadıysanız egzersizi bir kaç kez tekrarlayın. İkisi arasında hiç bir fark yoksa kilo verme programına başlamaya hazırsınızdır. Zihninizi diğer adımlarda desteklemelisinizdir. 

Eğer adınızı bağırarak söylediğiniz zamanki denge ve titreşimi yakalayamadıysanız, bilinçaltınızda da istek yaratmalı ve kendiniz için gerçekten güçlü bir motivasyon kaynağı bulmalısınız. Hemen bir kağıt kalem alıp neden kilo vermek istiyorsunuz, tüm detaylarıyla tek tek yazın. Acele etmeyin, en az ON sebep yazın ve sonra bunlardan hangisi bugün hayatınızda olmuş olsa sizi en çok heyecanlandırırdı onu tespit edin.
 
Bu arada, kilo sorununuz var ve bu testi yapmayı aklınızdan bile geçirmediyseniz emin olun ki bilinçaltınızda kuvvetli bir direnç var. Başarıyı elde etmenin anahtarlarından biri hedefin arzulanır olmasıdır. Gerçekten arzu etmediğiniz, heyecan duymadığınız bir şey için yol almazsınız. Herkesin farklı sebepleri, farklı motivasyonları olabilir. Ancak herkesin ortak bir sebebi de vardır. '' Kendine değer vermek''.Bedenlerimize, sağlığımıza sahip çıkmak kendimize verdiğimiz değeri arttırdığımızın göstergesidir. 

Sağlıklı ve kaliteli yaşamak herkesin hakkı ve bu hakkı ancak kişi kendine verebilir. Siz bunu hak ediyorsunuz.
Bir sonraki zihnin kilo verme üzerindeki etkileriyle ilgili yazımda buluşmak üzere.
Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu
NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu
www.arzubiyiklioglu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder