22 Ekim 2011 Cumartesi

ONLINE KOÇLUK



Eğer İstanbul dışında yaşıyorsanız ve bulunduğunuz yerde bir koçluk ajansı yoksa veya kendinize uygun, uyum sağlayacak bir koç bulamamışsanız ONLINE olarak koçluk alabilirsiniz. Yüzyüze koçluğun tabiki bir takım avantajları vardır ancak şartların müsait olmadığı durumlarda online koçluk da çok güzel sonuçlar verir. Ayrıca bazı kişilerin yüzyüze iletişimden çok yazılı iletişimde kendilerini çok daha rahat ifade edebildikleri  de  gözönünde bulundurulursa tahmin edilenden daha çok faydalı da olabilmektedir.

Kişisel gelişimle yakından ilgilenen pek çok insan kitaplardan, medyadan takip ederek topladıkları bilgilerle, deneyimlerini bir araya getirerek kendilerini geliştirmeye, değiştirmeye çalışırlar. Ancak elde edilen bu bilgilerin kişinin kendisine entegre edilmesi, kişinin motive edilmesi ve hızlı farkındalık kazanması için bir aynaya ihtiyacı vardır.

Bilgi kullanılmadığı sürece sadece bir söylentiden ibarettir. Bugün pek çok bilgiyi kolaylıkla elde edbilirsiniz ancak onu hayata geçirmeye gelince de orada takılır kalırsınız. Böylelikle ya edindiğiniz bilginin doğruluğundan şüphe edersiniz ya da kendinizden şüphe edersiniz. Çünkü bilgi sizin hayatınızda can bulmamıştır. Oysa koçluk aldığınızda çok daha çabuk harekete geçer ve pürüzler çıktığında yolda kallmaya devam edersiniz.

Bir koçun size olan faydası, koçun sizden üstün olduğunu göstermez. Sadece koç işinin inceliklerini iyi biliyor ve işini iyi yapıyordur. Bugün profesyonel koçlar da kendi aralarında koçluk desteği alırlar çünkü herkesin bir aynaya ihtiyacı vardır. Çünkü koçluk kim olursanız olun işe yarar. Tek yapmanız gereken profesyonel ve size uygun olan koçu bulmaktır. Bunun için de sınır tanımayın. Eğer koçluk desteği almak istiyorsanız Türkiye'nin neresinde olursanız olun kendinize uygun bir koça ulaşabilir, koçluk desteği alabilirsiniz.

Arzu Bıyıklıoğlu
NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder